Tarif ve malzemeler
Tabanı için:
(Sablee hamuru)
140 gr tereyagi,
140 gr pudra sekeri
1 yumurta sarisi
1 iyi haslanmis yumurta sarisi
Vanilya ekstresi
1 bardak +1/4 bardak un ( undan 2 kasik al 2 kasik misir nisastasi ekle)
Pudra sekeri ve unu eleyerek ekle pismis yumrta sarisini rendeleyerek ilave et)
Karisimlardan hamur yap sogumasi icin strec filme sar ve buzdolabinda 2 saat beklet
(Bu tarife farkli seyler ekleyerek (kakao renkli seker) farkli kurabiyeler yapilir
Turta veya krem brule hamuru olarak kullanilabilir)
İç malzemesi:
4-5 elma rendesi,2-3 karanfil, 2 avuç ceviz, 1tatlı kaşığı tarçın,4-5 yemek kaşığı toz şeker
Merdane ile açılıp kalıplara yerleşen turta hamuru üzerine elmali karışım pişirilip eklenir, dileğimiz gibi süslenir ve 180 derecede ısıtılmış fırında üzero kızarana kadar pişirilir, afiyetle yenir...🍎👍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder