17 Ocak 2014 Cuma

Sebze garnitürü eşliğinde Somon börek


Kış geçmedenbu tarifi sizinle paylaşmam şartti! Severek yedigim somon böreğinin yanına bu sefer bir de müthiş görünümlü sebzeler eklendi! Balık menülerine bir ara sıcak eklemek yada aksama salata yanina aperatif lezzet arayanlara duyrulur!

Gelelim somonlu borek tarifine:
12 adet icin
-2 yufka
-2 dilim norvec somonu
-12 adet cheddar peyniri dilimi
- kapari
-6 yaprak pazi
-kizartmak icin aycicek yagi




 Yapilisi:
Yufkalar iri sigara borekleri yapacak sekilde 6 dilime ayrilir. Uzerine fotograftaki gibi malzemeler yaplastirilip sarilir ve sonrada teflon tavada az bir yagda kizartilir. Zaten hafif oluyor ama dilerseniz yumurta ve galetaya batirip firinda 180 derecede de pisirebilirsiniz, afiyet olsun.
*kapari benim de cok gez tanistigim bir lezzet ama antioksidan deposu, kansere karsi koruyuculugu ile her derde deva, dileyen her salatasina bir kac tane bundan atip tüketebilir!

Sebze garnituru icin ise:
Malzemeler:
2-3 minik kirmizi pancar, 1 patates,iki havuc, karnibahar, bir kuru sogan
Yapilisi: sogan disindaki tum malzemeleri biraz tuzlu suda buharda haslayin, sonra derin bir kapta sebzeleri ve sögüş gibi dogradiginiz sogani tuz karabiber ve bir kac kasik zeytinyagi ile karistirin. Bunu yagli kagit ilr 200 derecede firina verin ve 25 dakika pisirin, görüntüsüne ve sonrasa lezzetine bayilacaginiz bir garnitur olacak! Tum et yemeklerinin yanina tavsiye ederim!

5 yorum:

  1. Anlattigin ilk gunden beri yapmaya niyetlenip her seferinde unuttugum tarif. Yasasinnn. Ellerin dert gormesin canim benim.Nukhet

    YanıtlaSil
  2. Elifcim tarif için seni aramayı düşünürken böreği burada gördümm. Eline sağlık. Hemen yapıyorum. Gonca

    YanıtlaSil
  3. Balık sevmeyen oğlum bile bayıldı. Müthiş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil