31 Mart 2014 Pazartesi

Tahinli kek



'Tahinli kek de olur mu?' Demeyin. Valla öyle hafif, puf puf bir şey ki tadına bir kere bakınca devamı geliyor, yapılışı da klasik kekten farklı degil. Bol kalsiyum deposu olan ve susam yağından elde edilen tahin hem içine girdiği her şeye lezzet katıyor hem de minikler için bile besleyici bir gıda olma sorumluluğunu taşıyor. Hadi gelin minik tahinlilerime siz de bir göz atın: 
 
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yogurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı tahin
2 su bardağı un 
Kabartma tozu, vanilya, bir tutan tuz

Yapılışı: Yumurta,şeker ve tuz iyice kabarana kadar bir kaç dakika çırpılır. Daha sonra önce sıvı malzemeler ve sonra elenmiş kuru malzemeler eklenir. Dilediğiniz kek kalıbına aktarılır, üzerine biraz susam serpip 180de onceden ısıtılmış fırında pişirilir. Bir kürdan yardımı ile pişip pişmedığinden emin olabilirsiniz. Afiyet olsun. 


2 yorum:

  1. Sevgili teldolap ellerine saglık,yine harika bir tarif harika bir sunum, ben de aynı tarifi ufak bir farkla uyguluyorum.benim tarifimde tahin kek karışımına ilk etapta katılmıyor.ayrı bir yerde şekerle çırpılıp Koyu bir renk alınca keklerin üstüne azar azar ekleyip çatalla şekil veriyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence onda da görüntü harikadır! İlk fırsatta bir de öyle deneyecegim👍 duygucum, cok tesekkurler guzel yorumlarin icin..

      Sil