7 Mart 2014 Cuma

Pazı Yatağında Kremalı Levrek



BELKİ çok iddialı gelecek ama son zamanlarda yediğim en iyi tariflerinden biri! Sevdiğim bir arkadaşımın ısrarları ile denedim ve favorı tarıflerım arasına girdi bile... Bu blogda zor yemek yok, lezzetsiz yemek ise asla yer bulamaz... elime attığım her yemek iyi olmuyor tabi. İnanın sizden gizli bir çok tarif deniyorum ama sizinle sadece en iyileri paylaşıyorum:)
Çok uzatmadan bu harika tarıfle sizi buluşturayım artık!

4 kişilik

malzemeler
- 2 adet orta boy levrek
- 1 demet pazı
- 1 adet kuru soğan
- 10 dal maydanoz
-yarım su bardağı kaşar
- 1 çay bardağı süt, tuz

sos için:
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı krema
yarım çay bardağı kaşar



tarif:
Balık temizlenip kılçıksız filetolara ayrılır. Toplam 4 fileto elde edilir. Daha sonra filetolar hafif ezilip inceltilir. Bir kenarına ince kıyılmış maydonoz konup sarılır. Diger filetolar da aynı sekılde hazırlanır. Yapışmaz düzeyli tavada az sıvıyağında önlü arkalı kızartılıp kenara alınır. Başka bir tavada sıvıyağda ince kıyılmış kuru sogan kavrulur ardından pazı yaprakları eklenır. Pazılar da pişince içine süt,kaşar ve tuz eklenir. Pazı karışımı güveç kaplarına yoksa da minik cam kaselere paylaştırılır. En üste de hazırlanmış levrekler konur.
Sos içim krema bir tavada ısıtılır. Kaynamaya başlayınca un eklenir, kremaya karıştırarak yedirilir. Kaşar ilave edilir. Balığın üzerinde gezdirilir. 200 derecede 10 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
Keyifle bol sohbetli sofralarda yenir:)

2 yorum: